Home         Tarieven         Proefles vliegen               

 

 

 

 

Extra informatie over Rondvluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport

 

Wat houdt de Rondvlucht in:

Er wordt voor de rondvluchten gebruik gemaakt van 4-persoons vliegtuigen van het type Cessna C-172 (De piloot en max. 3 passagiers). Bij dit type vliegtuig is de vleugel aan de bovenzijde van de romp gemonteerd. U kunt dus tijdens de vlucht optimaal genieten van een ongelooflijk panoramisch uitzicht.

Een rondvlucht moet op hetzelfde vliegveld eindigen als waar deze is begonnen. De vluchten worden uitgevoerd op een hoogte, varierend tussen de 300 en 500 meter. Er zal worden gevlogen met een gemiddelde snelheid van maximaal 180 km per uur.

Deze rondvluchten vallen onder de vergunning van de vliegschool, waardoor de persoon voorin, op vlieghoogte, een aantal minuten zelf het stuur ter hand mag nemen.

Vliegroutes:

Dankzij een ruime ervaring zijn er diverse vliegroutes samengesteld die u het beste uitzicht geven over bijvoorbeeld de Rotterdamse haven, de Deltawerken of de bloeiende bloembollenvelden. Daarbij  worden er diverse arrangementen aangeboden, waaronder vluchten boven de Rotterdamse Zomerfestivals. 

Ook is het mogelijk om - in overleg met de piloot - uw eigen route samen te stellen. Hierbij wordt zoveel mogelijk aan uw wensen tegemoet gekomen.

 

Weersomstandigheden:

Niets is zo veranderlijk als het weer. Er worden hoge eisen gesteld aan het vliegen tijdens de verschillende weersomstandigheden. Zo wordt er niet gevlogen met een zicht minder dan 5 km en windsnelheden boven de 20 tot 25 knopen (42 km per uur).
Helaas komt het soms voor dat vluchten i.v.m. de weersomstandigheden geannuleerd moeten worden. Dit aangezien uw en onze veiligheid bij ons voorop staan.

Mocht dit zich voordoen op de dag dat uw vlucht staat gepland, dan zal u vroegtijdig een SMS-bericht van ons ontvangen met de mededeling dat de vlucht helaas vanwege de lage vliegveiligheid niet door kan gaan. Indien een vlucht door weersomstandigheden wordt geannuleerd, zal kosteloos en in overeenstemming met uw wensen naar een andere datum worden uitgeweken. De geplande vlucht is altijd onder voorbehoud.

:

 

Overige informatie Rondvluchten

Vergunningen en verzekering:

De rondvluchten vallen onder de vergunning van onze vliegschool.

Tijdens de vlucht bent u verzekerd conform de laatste Europese regelgeving.

Beveiliging en controles:

Voor de vlucht kan u worden gefouilleerd door de luchthavenbeveiliging. Om dit proces te bespoedigen verzoeken wij u zo min mogelijk bagage mee te nemen. U en elke passagier is verplicht om een geldig paspoort of ID-kaart of rijbewijs te laten zien!

Bereikbaarheid Rotterdam The Hague Airport:

Klik s.v.p. hier voor een kaart met de plattegrond. Het vliegveld is zeer goed bereikbaar vanaf het Centraal Station Rotterdam met het openbaar vervoer middels de RET-buslijnen 33 en 41.

Uw aankomst op het vliegveld:

Wij ontvangen u graag 20 minuten voor aanvang van uw geboekte vlucht of programma bij Securitypost-Poort 19 van                Rotterdam The Hague Airport. Klik s.v.p hier voor het kaartje waarop u kunt zien hoe u Poort 19 kan bereiken.

Op Rotterdam The Hague Airport is er afdoende ruimte om uw auto te parkeren.

Bij Securitypost-Poort 19 wordt u ontvangen door één van onze medewerkers. Wij begeleiden u naar het vliegtuig.

Wij adviseren u te parkeren op parkeerterrein P3 – tegenover Securitypost-Poort 19.

Zie ook de bijlage bij uw boekingbevestiging.

Overige informatie:

Een vlucht met een Cessna 172 is te vergelijken met een autorit. Het is niet nodig extra warme kleding te dragen. Slechts 1 op de 100 passagiers heeft last van het vliegen. Indien u last heeft van "wagenziekte" is het aan te raden, om een middel in te nemen voor het vliegen.

Kinderen vanaf 3 jaar kunnen meevliegen. De belangrijkste factor hierbij is de lengte van uw kind. Is uw kind lang genoeg (70 cm.) om uit het raam te kijken dan zal hij/zij een comfortabele vlucht hebben. Wij zijn in het bezit van één verhoog-zitje voor het kleintje. Vraagt u hier s.v.p. naar.

Tijdens de vlucht is het toegestaan foto's- en filmopnamen voor eigen gebruik te maken. Vergeet uw camera dus niet!

Het maximum gewicht voor passagiers is beperkt tot gemiddeld 80 kg. per persoon. Drie passagiers mogen gezamenlijk dus niet meer wegen dan 240 kg.

Gevlogen wordt zolang het daglicht is, dus gedurende de zomer ook in de avonduren.

Maakt u liever een rondvlucht vanaf Lelystad Airport, klik dan hier voor een bezoek aan de website van onze klantvriendelijke en gezellige con-collega Intair.

Klik alstublieft hier voor onze algemene voorwaarden..

Spreekt dit alles u aan, belt u dan voor vrijblijvende informatie of uw boeking naar 06-34421962 (dagelijks bereikbaar, ook op zaterdag en zondag).

Graag tot ziens op Rotterdam The Hague Airport.