Extra  info Rondvluchten        Tarieven        Home

 

 

 

Proefles en leren vliegen vanaf Rotterdam The Hague Airport

Fly over Holland met een proefles

 

Wij zijn een door de Inspectie Leefomgeving en Transport van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Divisie Luchtvaart erkend bedrijf.

Ons vliegbedrijf is gevestigd op Rotterdam The Hague Airport in Rotterdam (voorheen: Zestienhoven).

Ons specialisme is het uitvoeren van Rondvluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport. Verder zijn wij gespecialiseerd in reclamevluchtenfotovluchten en bedrijfsuitjes. Daarbij verzorgen wij proeflessen en vlieglessen.

Er wordt gevlogen met zeer ervaren piloten en instructeurs waar hoge eisen aan worden gesteld en die hun sporen in de luchtvaart ruimschoots hebben verdiend. Vanzelfsprekend wordt er continue gestreefd naar optimale veiligheid en accuratesse zowel voor als tijdens het vliegen in prima onderhouden vliegtuigen.

Onze vliegers hebben gemiddeld (veel) meer dan 1.000 vlieguren aan ervaring (en zijn veelal werkzaam als verkeersvlieger bij grote luchtvaartmaatschappijen), wat veel meer is dan bij de meeste branchegenoten. Dit maakt het vliegen met onze organisatie extra aangenaam en - niet geheel onbelangrijk - extra Veilig! Tevens krijgt u bij ons méér aandacht: zowel voor, tijdens, als ook na de vlucht. U krijgt dus meer waar voor uw geld. Vergelijk dit eens met andere aanbieders, vraag daar gerust naar - u als klant bepaalt namelijk wat u wilt! Informeer naar de mogelijkheden voor deze vluchten.

Beleeft u voor het eerst het ultieme gevoel van vrijheid. Veilig naast een instructeur zelf een vliegtuig besturen, wie droomt daar nu niet van! Deze unieke vliegbelevenis zult u nooit meer vergeten. Zelf een vliegtuig besturen. U zal verbaasd zijn hoe eenvoudig het eigenlijk is.

Vanaf het starten van de motor mag u alles zelf besturen tot vlak voor de landing. Wij ziijn hierin uniek. Fly over Holland, waarbij u zelf stuurt. Taxiën op de grond is in het begin vaak moeilijker dan vliegen.

U gaat oefenen met rechtuit vliegen, klimmen, dalen en bochten maken. U hoort tevens al het radiocontact met de Luchtverkeersleiding (ATC) en andere vliegers in uw headset Alleen wij bieden u deze unieke kans zelf te sturen tot vlak voor de landing. Als bonus ontvangt u een orgineel proefles-certificaat geheel gratis. Op plezierige wijze wordt u door onze zeer ervaren en EASA-gecertificeerde instructeurs wegwijs worden gemaakt in de wonderlijke wereld die Luchtvaart heet

Niet geheel onbelangrijk, u mag zelf uw vliegroute samenstellen in overleg met de instructeur. Tijdens de vlucht mag u fotograferen of filmen.

Let wel, wees gewaarschuwd! Het kan immers gebeuren dat u gegrepen wordt door het vliegvirus waardoor u uw brevet wilt gaan halen.

 

Hoe verlopen de proeflessen

Na de briefing van 30 minuten kunt u kiezen voor een proefles (vliegles) van 30, 45, 60 minuten of langer.

De vliegtijden zoals aangegeven zijn off block tijden (motor-aan-motor-uit). Vliegen met meerdere vliegtuigen tegelijkertijd is ook mogelijk.

Nieuw!

Uw proefles kan als u dat wenst worden opgenomen met een GoPro-camera (wel graag bij het boeken laten weten). De extra kosten hiervan zijn inclusief Micro SD-kaart 60 euro. Exclusief Micro SD-kaart zijn de kosten 50 euro.

Mogelijkheden

Proeflessen die langer duren dan 60 minuten of met meerdere mensen en vliegtuigen zijn mogelijk. Bijvoorbeeld voor personeelsuitjes, feestjes of andere bijzondere gelegenheden.

Vliegbereik

Om u een idee te geven hoe ver u kan vliegen bij een bepaalde vluchtduur heeft u hier een overzicht kaartje met vliegbereik

Programma

In het gezellige Grand Café De Horizon op Rotterdam The Hague Airport verwachten wij u 20 minuten voor anvang van uw vlucht. Het proefles-programma wordt uitgelegd en uw routewens wordt besproken. Vervolgens gaat u met de piloot door de security op weg naar het vliegtuig. Daar aangekomen begint de briefing (uitleg omtrent aerodynamica en besturing) gevolgd door de proefles.

Passagiers 

In het vliegtuig is plaats voor maximaal 4 personen, waaronder de piloot. Graag bij uw boeking aangeven hoeveel passagiers er meegaan in het vliegtuig (dit i.v.m. het maximum gewicht). Na de vlucht gaan wij terug naar het Grand Café De Horizon waar uw instucteur de proefles met u zal debriefen. Als aandenken ontvangt u een gratis proeflescertificaat.

Veiligheid en kwaliteit

Alle proeflessen die door ons worden uitgevoerd worden gedaan door EASA-gecertificeerde instructeurs. Onze organisatie wordt geleid door een ex-inspecteur/vlieger van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (CAA-Netherlands). Wij stellen niet alleen zeer hoge eisen aan onze piloten maar ook aan de vliegtuigen.

Veiliger, professioneler en leuker kunnen wij het u niet maken!

 

Vliegen geeft een extra dimensie, want wij proberen graag met uw wensen rekening te houden, mits deze vallen binnen de regels die in de Luchtvaart gelden. Bij ons krijgt u dan ook meer aandacht en natuurlijk waar voor uw geld. 

Desgewenst kunt u voor uw partner, relatie, vriend of collega ook een proefles-kadobon bestellen. Deze kadobon is vanaf de afgitedatum 12 maanden geldig.

Voor fotovluchten, bedrijfuitjes en een vliegopleiding bent u bij ons op het goede adres. Kwaliteit, de uitstekende service, veiligheid, accuratesse en klantgericht-denken, zijn begrippen die wij hoog in het vaandel hebben staan.

Klik alstublieft hier voor onze algemene voorwaarden.

Spreekt dit alles u aan, belt u dan voor vrijblijvende informatie of uw boeking naar 06-34421962 (dagelijks bereikbaar, ook op zaterdag en zondag).

Graag tot ziens op Rotterdam The Hague Airport.